Regler

 

 

Kobingo har väldigt lätta regler. Alla kan vara med och spela, ung som gammal, man som kvinna. Som spelare behöver du endast satsa pengar på ditt eller dina favoritnummer. Därefter är det bara att hålla tummarna.
 
Kobingo går till så att man delar in en gräsplan i olika rutor som var och en får ett nummer. Gräsplanen får alltså utseendet av en bingobricka. När spelarna har satsat klart så släpps en ko in på spelplanen och där får hon beta och spatsera runt. Så småningom kommer tiden, maten och motionen att göra så att kon lägger av en komocka. Den ruta där komockan hamnar blir den vinnande rutan. Om det är just du som har satsat på det vinnande numret så blir du alltså vinnare i kobingon!
 
Det är förbjudet att försöka skrämma eller locka kon till en viss ruta. Något som däremot är tillåtet är att försöka spela taktiskt. Alltså att exempelvis välja den ruta där gräset ser som godast och frodigast ut. Tanken är då att om gräset ser extra lockande ut så kanske kon stannar där extra länge och släpper komockan just där. Å andra sidan finns det spelare som tänker tvärtemot – att man väljer en annan ruta än där kon inte äter, just för att man tänker att kon inte vill bajsa intill maten. Det är det som gör kobingo till en så rolig sport – det går ju aldrig att förutsäga vilken ruta som blir den vinnande rutan. Det beror ju helt på kossan vart hon väljer att släppa sin komocka, eller på slumpen om man så vill.