Onlinebingo

Alla har vi sett reklamen på tv, de olika bingosajterna som berättar för svenska folket att de är välkomna att spela bingo när de vill och varifrån de vill. Och det är verkligen så, det är det som är så smidigt med online bingo. Vi spelar vid köksbordet i sommarstugan på landet eller på den långa tågresan för att få tiden att gå lite fortare. Detta svenska favoritspel har verkligen stormat in på internet med stora kliv. Och det fullkomligt vimlar av alternativ och många av dem är svenska. Det är de svenska sajterna som är mest aktuellt för oss svenskar. Bingo online är väldigt socialt i chatten som finns i de olika bingorummen och de allra flesta av oss tycker det är lättare att chatta på svenska.

Bli med på bingo online

Det är inte så stor skillnad på bingo online, reglerna är de samma som i bingohallen eller bilbingo. Den största skillnaden är att brickan finns på en skärm och här så markeras oftast alla nummer som ropas automatiskt. När det är dags att logga sig på en bingosajt för första gången så måste man bli medlem först innan man kan böra att spela. Det är fort gjort, det är bara att fylla i det som sajten begär. Det är namn, personnummer och kontaktinformation. Personnumret har att göra med att penningspel i Sverige får inte göras av folk under 18 år. Kontaktinformationen behöver dem för att kunna komma i kontakt med dig om det skulle vara något viktigt. Det kan ju kanske vara en lite större vinst och då är det fint att kunna ringa upp och säga grattis.

Sätta in pengar på kontot

För att kunna köpa brickor på en bingosajt måste man ladda sitt spelkonto med lite pengar. Det är busenkelt, lika enkelt som att shoppa på nätet. Där finns en knapp som det står insättning på, efter att ha klickat på den så öppnas en sida där man kan välja hur mycket man vill sätta in och vilken metod man vill använda sig utav. Det kan vara en enkel banköverföring, eller med ett kort. Paypal eller Swish blir alt vanligare. För den inbitne spelaren som ofta föredrar virtuella plånböcker som Neteller eller Skrill så finns det med som alternativ. På senare år så har också fakturabetalning dykt upp som ett alternativ. En grundregel i spel är att det är okej så länge man har pengar. Om inte, låt bli. Så försök att undvika faktura om man inte har råd. Det kan fort bli dyrt om den inte betalas i tid. Efter att överföringen är klar så är det bara att köra igång.

Spelets gång

Man har nu kommit så långt att det är dags att börja spela. Registreringen på sajten är klar och man har fört över pengar till sitt konto. Nu ska man köpa sin första bricka. Det finns ofta många olika bingorum att välja mellan. Gillar man 75-bollarsbingo, väljer man ett rum där de spelar med 75 bollar. När man kommer in där, ser man brickorna som man kan köpa. Man klickar på antalet som man vill ha och sen betalar summan. Det finns en liten klocka som räknar ner till spelet ska starta. Alla nummer ropas ut av en datoriserad röst och om man har det numret på sin bricka, markeras den automatiskt. Det är en stor fördel om man har köpt fler brickor än en. Under spelets gång får man besked om man har vunnit. Summan man vinner läggs till sitt spelkonto och är det en större summa, då är det bara att gratulera. Bingo på nätet

Chatten och chattspelen i bingorummet

Utöver själva spelet bingo så finns det också i de olika bingorummen en chattruta. När det pratas om att bingo online är så socialt så finns det de som höjer lite på ögonbrynen och undrar hur det är möjligt. Alla chattar vi idag, antingen på Facebook Messenger eller Skype. Eller så skickar vi meddelanden via sms. Oavsett så är det lika vanligt idag som att ta en telefon. Det finns chattjänster online i alla genre och chatt idag går nästan inte att undkomma. I bingo på nätet chattar alla medlemmarna med varandra i bingorummet. Det är trevligt och socialt och eftersom alla har ett gemensamt intresse i bingo så är det extra trevligt. Chattvärden eller bingovärden håller ett vakande öga så att allt är okej i rutan. Han eller hon brukar också arrangera chattspel till alla deltagare i bingo och där kan man vinna fina priser. Ett chattspel kan man delta i om man har köpt en bricka till en kommande runda. Chattspelen är gratis och de arrangeras ofta mellan bingo rundorna. Det kan vara upp till 5 minuter mellan varje runda och då passar bingovärden på. Chattspelen kan vara ordlekar eller gissningstävlingar.

Bonusar

På de allra flest bingosajter som finns så erbjuder de nya medlemmar en bonus. Det kan vara gratis pengar att spela för och de får man så fort registreringen är klar. Dessa pengar går inte att plocka ut utan dessa pengar är öronmärkta att köpa bingobrickor för, det säger sig nästan själv. Om det finns några omsättningskrav till dessa pengar kan man fråga kundservice om. För skulle det trilla in en lite större vinst är det bra att veta vad som gäller. Bonusar kan också fås i chattrummen om man vinner ett chattspel. Det behöver inte nödvändigtvis vara pengar, det kan vara brickor eller spins på ett hjul. Det finns också insättningsbonusar och matchningsbonusar på en bingosajt, utnyttja dem för det lönar sig som oftast.