Dansbingo

För den som är intresserad av olika spännande bingovarianter är dansbingo något man absolut inte får missa. Bingo beskrivs ju ofta som ett socialt spel, och det gäller verkligen när det kommer till dansbingo. I dansbingo förses alla deltagare med ett nummer och en bingobricka. Sedan gäller det att dansa med så många möjliga partners som möjligt. Efter att man har dansat med någon får man nämligen kryssa för det nummer de hade på sin bingobricka. Det gör att det är av högsta vikt att dansa med så många som möjligt, för att ha chans att vinna.

Man kan anordna dansbingo på lite olika sätt om man vill, beroende på social förmåga. Man bör komma ihåg att dansbingo inte är ett spel som man spelar för att vinna, utan poängen är att man får dansa med så många som möjligt. Det gör att dansbingo är ett utmärkt spel för till exempel firmafester, där målet är att man ska lära känna varandra. Självklart är det inte fel med att erbjuda något pris till den som ”vinner”, men idén är i grund och botten gemenskap – att man ska bli vänner, helt enkelt.

Dansbingo kanske inte är helt vanligt runtom i landet, utan passar bäst in hos lite privata fester. Men om man är en festarrangör och tycker att man har lite väl många inbjudningar, så är dansbingo ett nästintill perfekt sätt att låta deltagarna så att säga känna på varandra och bli lite närmare bekanta. Men det är också viktigt att tänka på de som inte vill vara med. Det finns de som inte känner sig bekväma med fysisk trygghet, och att försöka pressa dem till att delta är definitivt inte schysst. Dansbingo ska vara en rolig aktivitet, och om man tvingar någon att vara med så är det definitivt inte roligt.