Bilbingo

Bilbingo är den andra populära formen av utomhusbingo, här spelar man från sin bil på en stor parkeringsplats. Precis som Kobingo så förekommer bilbingo bara under sommarhalvåret eftersom att det spelas utomhus. Det är en mycket populär form av bingo som spelas över hela landet när vädret tillåter. Att spela bilbingo kan vara en perfekt dagsutflykt för hela familjen, det är bara att packa in sig i bilen och åka till närmaste parkeringsplats som anordnar bilbingo.

Hur går det till då?
Jo det är oftast en idrottsförening eller annan förening som hyrt in sig på en parkeringsplats och där håller de alltså bingo. När man kommer dit med sin bil så köper man det antal bingobrickor man vill spela och sedan parkerar man där man vill stå och där det finns plats. Numren ropas ut i stora högtalare som står utställda på parkeringsplatsen och man spelar vanligtvis den gamla hederliga skandinaviska 75-bollars bingon.
 
Men det är inte bara bingon som är rolig när man spelar bilbingo, ofta står det uppställt flera olika små stånd runt om på parkeringsplatsen där man kan spela på chokladhjul eller annat roligt. Dessutom brukar man kunna köpa förfriskningar i form av saft, kaffe och kakor, bullar och ibland smörgåsar. Något som är vanligt är att de som åker dit för att spela har med sig picknick, utomhusmöbler att sitta i etc. Man gör det till en heldag helt enkelt. Bilbingo spelas av alla olika människor, det kan vara allt från tjejgänget på semester till barnfamiljen med farmor i släptåg. Bilbingo är verkligen roligt och definitivt något som är på uppgång i popularitet igen.

Bilbingo